Allergifoder til hunde

Viser din hund typiske tegn på foderallergi? Kløe, voldsomt eller mildere? Rødme? Betændelse? Tårer og måske mat pels også? Så bør du overveje at kigge på din hunds måltider. En justering af dit foder kan medvirke til at øge din hunds livskvalitet og afhjælpe visse former for allergi.

HVILKE ALLERGIER PÅVIRKER HUNDE?

Ligesom mennesker så kan hunde rammes af allergi. Allergi hos hunde viser sig i form af hudproblemer, der kan medføre irritation og kløen. Der kan være flere forskellige former for allergi hos hunde.

De mest almindelige allergier er:

  • Loppeallergi
  • Fodermiddel dermatitis
  • Atopisk dermatitis

 Loppeallergi

Loppeallergi er den hyppigste årsag til kløen hos hunde. Når en loppe bider hunden, vil den afgive spyt, som dyret kan udvikle allergi overfor, hvorefter der opstår kløe i dyrets hud.

Fodermiddel dermantitis

Fodermiddel dermantitis kan omvendt kaldes for ’fødevareallergi hos hunde’. Det er typisk proteinkilden i foderet, som din hund kan reagere på. I disse tilfælde er det vigtigt, at du tilpasser din hunds kost, så din hund får netop de næringsstoffer, den har brug for. Alt dette gør vi dig meget klogere på nedenfor.

Atopisk dermantitis

Den sidste form for allergi som ofte rammer hunde, er allergier som opstår på grund af en intolerance overfor luftbårne allergener såsom pollen, husstøvmider, støv. I disse tilfælde skal du tage din hund til dyrlægen som vil teste sig frem til, hvad præcist din hund er allergisk overfor. Denne form for allergi behandles ofte med vacciner.

TYPER AF ALLERGI HVOR ALLERGI FODER KAN HJÆLPE

Der kan være mange forskellige måder at komme din hunds allergiproblemer til livs på. Det hele afhænger af, hvilken allergi din hund har, som forklaret ovenfor.

Dog kan ændringer i din huds kost være en medvirkende faktor til at afhjælpe foderallergi.

Reagerer din hund på hvede, ris, majs, soja, havre, eller på de lagerstøvmidler, der kan være i korn, er et skifte til nyt kornfrit hundefoder ret lige til. I disse tilfælde anbefaler vi ESSENTIAL NAUTICAL LIVING eller ESTATE LIVING som oplagte valg.

Mange andre råvarer kan være kilde til reaktion. Ofte fordi de har været spist ensidigt forlænge og eller kombineret med ringe kvalitet. Blot fordi der står 500 kr. på kvitteringen er det desværre ingen garanti for, at ingredienserne ikke er meget bearbejdet eller er af en ringe kvalitet.

Men også øvrige allergityper kan reduceres ved at skifte til et allergifoder til hunde med et højt indhold af OMEGA 3, såsom ESSENTIALS NAUTICAL LIVING.

NAUTICAL LIVING indeholder hele 55% kød herunder frisk og tørret laks, ørred, og sild, hvilket alt i alt giver et særdeles højt indhold af OMEGA 3 fedtsyrer, der kan bidrage til løsningen af hud- og pelsproblemer hos din hund. Det skyldes, at OMEGA 3 virker dæmpende, og det kan i mange tilfælde gøre en markant forskel for hundens trivsel.

Hvis din hund omvendt har en form for allergi for laks, ørred, sild eller bare ikke bryder sig om smagen af fisk, så kan du i stedet vælge ESTATE LIVING, der indeholder masser af protein fritgående britisk lam.

DE 3 HEMMELIGE VÅBEN NÅR VI TALER ALLERGI FODER TIL HUNDE

Uanset om du vælger ESSENTIAL NAUTICAL LIVING eller ESSENTIALS ESTATE LIVING, så følger begge produkter heldigvis for dig den samme vinderformel.

Fælles for alle vores produkter er at:

Fælles for ESSENTIAL NAUTICAL LIVING og ESSENTIALS ESTATE LIVING er ydermere, at de er BOF-godkendt. BOF står for ’Behavior Optimizing Food’ og er en af grundpillerne i hele vores tilgang til hunde og hundefoder.

Udgangspunktet for BOF er, at vores produkter skal tilrettelægges efter din hunds naturlige spisevaner og kost – som hvis den levede i naturen.

En af de centrale grundpiller i vores tankegang er, at vores måltider skal bidrage til at give din hund et stabilt blodsukker.

Vores påstand er, at hunden, ligesom mennesker, vil opleve en lang række positive fordele rent helbredsmæssigt ved at få en stor del af sine proteiner fra frisk og uforarbejdet kød. Derfor indeholder flere af vores måltider +74% kød, æg og fisk. Derudover er størstedelen af vores ingredienser lav-glykæmiske.

At vores hundefoder har et lavt glykæmisk indeks betyder, at vores hundefoder indeholder mange kostfibre og generelt har lavt indhold af sukker.

En af årsagerne til at vi kan skabe hundefoder med et lavt glykæmisk indeks er, at vi har stor fokus på at vores fødevarer skal være uforarbejdet, så der ikke findes en masse unødvendige eller usunde tilsætningsstoffer i vores måltider.

Når din hund har et stabilt blodsukker, kan det medvirke til at gøre din hund mere energifyldt igennem dagen.

Rent mentalt kan din hund også opleve et løft, så du får både en gladere og friskere hund, både på kort sigt og ikke mindst lang sigt.

Allergier rammer nogle hunde oftere end andre

Ligesom vi mennesker, så rammes nogle hunde oftere af allergier end andre. Hunde kan ligesom os være prædisponeret for at få visse former for allergi. Nogle hunderacer vil derfor på samme måde have en større forekomst af visse typer allergier end andre hunde. Nogle hunderacer som rammes oftere af allergier, inkluderer Labrador, Bulldogs, Golden retriever, terrier, irsk- og engelsk setter samt dalmatiner.

Vi er udmærket klar over denne problematik. Derfor har du også mulighed for at bruge vores filter længere oppe på siden og selv vælge, hvilken race din hund er. Herefter vil du få præsenteret nogle af de produkter, som vi mener passer bedst til den enkelte race.

HVORFOR STÅR DER IKKE ALLERGIFODER PÅ VORES EMBALLAGE?

For at kunne benævne et foder allergifoder hund, skal produktet være testet i forsøg på hunde, og denne test godkendes af Fødevarestyrelsen.

Vi tester ikke på dyr, men har i alt beskedenhed noget der i vores optil er ufatteligt meget mere værdifuldt:

  • Tusindvis af kunder der bruger os, fordi vi har løst problemer med allergi
  • Vores total garanti hvor I kan bruge løs af posen – Vi henter resterne og refundere det fulde beløn hvis vi ikke har løst generne ved allergien.
  • En Trustpilot-score på 5 stjerne og 9.5. Meget høj når nu at man lover så meget, ikke?

Sådan skifter du hundefoder

Selvom du allerede har en hund, der virker glad og frisk, så kan du stadig opleve en stor forskel på din hund ved at skifte til vores hundefoder. Men at skifte foder er ikke bare noget man lige gør. Det skal gøres på den rigtige måde af hensyn til din firbenede ven. Rent praktisk foretages et skifte typisk over 4-7 dage.

Det er vigtigt at få tilpasset mængden af foder, så den er tilpas. Det kan tage op til 2-3 uger før, at du finder den rette portionsstørrelse til din bedste ven. Du ved at du har fundet den rette mæthedsfornemmelse, når hundens afføring er blevet fast. Hvis du er tvivl om, hvordan du bedst gennemfører en kostmæssig omlægning for din hund, så er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Derudover bør du også relativt hurtigt kunne se en forbedring i din hunds allergier. Den kløende fornemmelse, de røde øjne, betændelsestilstande eller lignende, burde selvfølgelig også være bedre end da du brugte dit gamle hundefodermærke.

ALLERGIFODER - FULD TILFREDSHEDSGARANTI

Mere end 90% af alle der skifter til NAUTICAL LIVING med problemer relateret til det man i bred forstand kalder foderallergi, oplever en forbedring og vælger at forsætte.

Så oplever I ikke indenfor ganske få uger en markant forbedring med vores bud på et “allergifoder”, henter vi hvad der måtte være tilbage i posen og refunderer det fulde beløb. Hvorfor? Af den simple årsag at vi kun skal tænke på at forbedre og forlænge hundes liv. Alt andet kommer i anden række for os. Og næste hund vi kan hjælpe, er din.

HVAD KAN DU IKKE GIVE DIN HUND?

Vi har mange, mange års erfaring med at hjælpe hundeejere i hele Europa med at vælge det bedste hundefoder. Derfor ved vi også, hvor svært det kan være, særligt for førstegangs-hundeejere at vide, hvad der er sundt og ikke sundt at give sin hund.

Hunde er som vi mennesker meget forskellige, og derfor er der en lang række fødevarer, som på den ene side er rigtigt gode for os, imens andre fødevarer ikke er gavnlige for din hund. Men bare rolig, vi har samlet alt vores viden et sted, så du en gang for alle, kan være sikker på, hvad du kan fodre din hund med – og hvad du ikke skal fodre din hund med. Se den fulde liste med mere end 50 forskellige fødevarer på denne side.

DERFOR SKAL DU VÆLGE AT PRØVE ESSENTIALS SOM LØSNINGEN PÅ ALLERGIFODER:

Der er masser af gode grunde til, hvorfor du bør give os en chance for at afhjælpe din hunds allergi. For det første har vi interessen, viljen og erfaringen til at skabe ændringerne nødvendige hos hunde ramt af foderallergi. For det andet har vi allerede et massivt antal kunder, der bruger ESSENTIALS, fordi vi leverer det resultat vi alle ønsker, nemlig en allergi fri hund. Og sidst men ikke mindst så får du altid den bedste service, når du handler hos os.

Vi er kun et opkald væk på 71 99 90 90 eller en mail på kundeservice@essentialfoods.dk for personlig allergi foder rådgivning til netop DIN hund. Vi glæder os til at høre fra dig.

LAD OS HJÆLPE, DIN HUND FORTJENER DET

Vi kan selvfølgelig aldrig love, at vores hundefoder kan afhjælpe din hunds allergi. Men derfor håber vi stadig, at når der er gået 2-3 uger fra nu, så vil I være glade for at I endte her. ESSENTIAL FOODS har nemlig en, meget simpel, mission: at forbedre og forlænge hundes liv. Også din, og særdeles lige nu hvor I står med et problem.