Hundefoder til små hunde

Her har vi samlet det bedste udvalg af hundefoder til de mindste af vores firbenede venner fra ESSENTIAL FOODS. Lige som store hunde har specielle behov, så har små hunderacer det også. Derfor har vi samlet et udvalg af vores hundefoder til små hunde, så du er sikker på at din hund dagligt får den mængde af vitaminer, mineraler og proteiner den behøver.

 

 

 

Vælg det rigtige foder specielt til små hunde 

Der er flere ting du skal overveje, når du skal vælge hundefoder til små hunde. Du skal undersøge energisammensætningen i foderet og vælge noget hundefoder, der passer til din hunds energiniveau.

Er din hund meget aktiv og foretrækker at gå lange ture, så kan det være en fordel for din hund at få foder med mere energi i. Hvis din hund omvendt er mere stille og foretrækker kortere gåture vil et hundefoder med et lavere energiindhold være passende. Særligt ved små hunde skal hundefoderet være let at fordøje for hunden og indeholde ingredienser, der hjælper til at modvirke følsom hud og overvægt, og samtidig giver sunde tænder og en smuk pels.

Skab en interessant kombination: Mix foderet med vores unikke omega 3 tilskud til hunde.

Små hundes tandsæt kræver ekstra opmærksomhed

Ved små hunde bør du også være ekstra opmærksom på tandrensning og tilstanden på din hunds tænder. Små hunde har større tendens til at samle madrester og få belægninger sammenlignet med større hunde.

Dette kan, ligesom hos mennesker, resultere i tandkødssygdomme og huller, som er skadeligt for hundens tænder. Derfor bør du vælge et foder, der hjælper til at hunden bliver ved at have flotte og sunde tænder. Du kan også vælge at være ekstra opmærksom på at få styr på din hunds tandsæt og få dens tænder renset ofte hos dyrlægen.

Små hunde skal have sund hud og smuk pels

Små hunde har ofte følsom hud eller hudproblemer. Derfor bør du give din hund et foder, der bidrager til at hunden ikke får hudirritationer. Små hunde bør få en type af hundefoder, hvor omega-3 og 6 fedtsyrer indgår i.

Omega-3 og 6 medvirker til at hunden får en sund hud og en smuk pels, samtidig med at leddene bliver smurt. På den måde vil du hjælpe din hund med at forebygge hudproblemer og ondt i leddene, og sikre at din hund fortsat har en sund pels. Lad f.eks. din hund prøve vores ESSENTIAL NAUTICAL LIVING med omega-3 og omega-6 for en sundere hud og pels, der er specielt udviklet til hunde med hudproblemer.

Overvægt er et stort problem blandt små hunde 

Alt for mange små hunde er overvægtige, og det kan gå hårdt ud over hunden helbred og levealder.

Har din hund tendens til overvægt, kan du med fordel skifte dens nuværende hundefoder ud med en af fodertyperne fra ESSENTIAL FOODS, der er foder specielt til overvægtige hunde. Du bør derfor vælge et foder, der indeholder mindre fedt og et lavere energiindhold. Det rigtige foder og masser af motion bevirker at hundens krop begynder at bruge af dens fedtdepoter og med tiden vil tabe sig.

Er du i tvivl om din hund er overvægtig, så er der en enkel tommelfingerregel, der kan hjælpe dig med at besvare dette. Vejer din hund som tommelfingerregel 15% eller mere over sin optimale vægt, er den overvægtig. Har du f.eks. en hanhund i racen Coton de Tulear, bør den vægt være mellem 4-6 kg. Vejer hunden 7,5 kg., vejer den 25% for meget i forhold til dens normale vægt og vil derfor betegnes som en overvægtig hund.

Hunderacer, der betegnes som små hunde

Udover Coton de Tulear, er der mange andre hunde, der er en del af gruppen af små hunde. Fælles for de små hunderacer er at de som regel vejer mellem 2 til 10 kg. og bliver oftere valgt af ejere, der lever i de større byer. I gruppen af små hunde finder du bl.a. racerne:

  • Franske Bulldogs
  • Dansk/Svensk Gårdhund
  • Maltesere
  • Dværgpudler
  • Shih Tzu
  • Terrier
  • Gravhunde

Foder til små hunde, der er kræsne

Små hunde kan være kræsne, når det kommer til deres hundefoder, og have et stort energibehov. Derfor har vi sammensat vores sortiment af hundemad med forskelligt energiindhold og forskellige ingredienser og proteiner, som f.eks. kylling, and, fisk, lam, oksekød, kalkun, så du med sikkerhed kan finde noget hundefoder, der vil falde i selv den mest kræsne hunds smag.

Prøv f.eks. vores TASTE BOX SMALL BREED LIVING med tre typer af foder til små hunderacer eller prøv nogle af vores andre typer af hundefoder til kræsne hunde. På den måde kan du let finde ud af, hvilket ESSENTIAL FOODS hundefoder din hund foretrækker.

Når små hunde skal skifte til en ny type hundefoder

Det er vigtigt at både store og små hunde gennem hele sit liv får noget foder, der er tilpasset dens stadie i livet, uanset om den er hvalp, voksen eller gammel. Du kan derfor med fordel skifte din hunds foder med jævne mellemrum, så du sikrer at den altid får det rigtige foder. Udskiftningen af det gamle foder er ikke noget du kan gøre fra den ene dag til den anden. For at gøre overgangen fra det gamle foder til det nye foder bliver så skånsom som muligt for hunden, bør overgangen ske gradvist over fire til syv dage.

Ikke bare hundefoder

Vi producerer ikke hundefoder; vi producerer måltider. Måltider fyldt med ernæring, der holder blodsukkeret stabilt, og som udelukkende indeholder ingredienser, der gavner og styrker din bedste vens helbred. Ernæring er nemlig helt essentielt for hundens generelle trivsel.

Se udvalget