Hundefoder til Rottweilere

Find det helt rigtige hundefoder til din rottweiler. Rottweileren er en stærk og muskuløs hund at se på, men den har en blød kerne, hvilket gør den til en kærlig og loyal familiehund. Rottweileren har et naturligt beskytterinstinkt, er pålidelig og har en fysisk styrke, som gør den velegnet som tjenestehund eller ledsagerhund. Den elsker mentale og fysiske udfordringer, men det høje aktivitetsniveau kræver en solid kost. 

Der er ikke to hunderacer, der er helt ens. Derfor har vi hos ESSENTIAL FOODS lagt stor vægt på at udvikle produkter som er tilpasset hver enkelt hund og hunderace. Find det bedste foder til din rottweiler herunder.

 

 

 

Det bedste hundefoder til din Rottweiler

En rottweiler er en intelligent og selvsikker hund, som er meget stærk og groft bygget. Rottweileren er en af de ældste hunderacer, som oprindeligt blev avlet til bevogtnings- og beskyttelsesopgaver. Derfor skal man huske på, at denne race kræver socialiseringstræning for at fungere som almindelig familiehund og kæledyr. Til gengæld får man en kærlig, loyal og lydig hundeven i en rottweiler. 

En rottweiler er en stor race, som vejer mellem 36 og 54 kg., når den er fuldt udvokset. En hunhund bliver typisk omkring 55 cm. høj, mens hanhunden bliver 70 cm. høj. Som det er almindeligt med større racer, kan en rottweiler være længe om at nå fuld voksenstørrelse. Den udvikler en bredere brystkasse og bliver mere bastant og muskuløs i løbet af de første par år, for at nå sin fulde størrelse og vægt, når den er 2-3 år gammel.

For at give din rottweiler de bedste betingelser for et sundt og langt liv er det vigtigt at give den det bedste hundefoder, der tager højde for dens naturlige behov. Hos ESSENTIAL FOODS finder du blandt andet kornfrit foder, der er lavet ud fra et koncept, der sikrer et stabilt blodsukker. Derudover får din rottweiler naturligvis alle de næringsstoffer, den har brug for, på tværs af alderstrin og størrelse. Du kan finde foder din rottweiler hvalp, til den rolige hund med tendens til overvægt og til den aktive hund med et stort energibehov. På sin vis minder kosten til en rottweiler om kosten til andre store hunde som schæferhunde eller labradors

 

DET BEDSTE FODER TIL EN ROTTWEILER HVALP

Rottweileren tilhører kategorien af store hunde, hvor det er vigtigt, at den som hvalp fodres med hvalpefoder, der er beregnet til store hunde. ESSENTIAL FOODS’ THE BEGINNING LARGE BREED er netop lavet til langsom vækst for at undgå at overbelaste knogler og led. Hvis en rottweiler i hvalpestadiet får en for energitæt kost, vil konsekvenserne være, at den vokser for hurtigt - og dette kan føre til ustabile knogler. Da hvalpen typisk også er meget aktiv, vil knoglerne simpelthen ikke kunne modstå musklernes trækkraft, og det kan føre til fejlstillinger i lemmerne, som giver problemer senere i livet for din hund. THE BEGINNING LARGE BREED understøtter den særlige vækstfase, som større hunde gennemgår, og indeholder 74 % protein (fra kylling, and, laks, ørred og æg). 

 

BOF-PRINCIPPET - SIKRER STABILT BLODSUKKER

ESSENTIAL FOODS’ måltider følger desuden BOF princippet (Behavioural Optimizing Food), som sikrer et stabilt blodsukker i en periode af hundens liv, hvor den har meget den skal lære. Unge hunde bliver stressede, hvis de får for meget sukker. Du giver selvfølgelig ikke din hund sukker, men der dannes faktisk sukker, når kroppen nedbryder ris, majs eller korn. Derfor er kornfrit foder med et højt indhold af protein og lavt indhold af kulhydrat bedst til at skabe balance i hvalpens blodsukker, og dermed i dens mentale og fysiske formåen.

Gør dit hunds måltid mere varieret: Mix vores foder med fiskeolie til hunde.

DEN VOKSNE ROTTWEILER - DOSER FODER EFTER HUNDENS AKTIVITETSNIVEAU

Når din rottweiler er voksen, skal foderet passe til hundens aktivitetsniveau. En familie eller en hundeejer med en aktiv livsstil vil ofte smitte af på hunden, særligt hvis man løbetræner, går lange ture eller bruger sin hund som arbejds- eller tjenestehund. ESSENTIAL FOODS’ hundefoder til aktive hunde kan gøre en stor forskel, når din hund har behov for ekstra energi. Vores STAMINA hundefoder indeholder mere frisk kylling, and, laks, ørred og æg, mere protein, mere fedt, flere mineraler og mere omega 6 og omega 3 sammenlignet med vores øvrige måltider. De ekstra proteiner, mineraler og sunde fedtstoffer fylder din hunds energidepoter hver dag eller i perioder, hvor din hund har brug for ekstra energi. På den måde sikrer du, at din hund altid har den nødvendige energi.

Har din hund derimod et mere almindeligt aktivitetsniveau, vil vores SUPERIOR LIVING til alle hunderacer være et rigtig godt valg. Dosér foderet efter hundens vægt og husk at fraregne eventuelle godbidder. Du kan fx afmåle foderet til et døgn ad gangen og så bruge de lækre og velsmagende kroketter som godbidder i løbet af dagen. Det er særligt vigtigt at være opmærksom på indtaget med en race som rottweileren, der godt kan have tendens til overvægt - særligt hvis den ikke har det største aktivitetsniveau eller lyst til motion.

 

HUNDEFODER TIL DEN OVERVÆGTIGE ELLER ÆLDRE ROTTWEILER

Hvis I på trods af korrekt dosering af foder fortsat oplever, at rottweileren bliver overvægtig, så prøv vores CONTOUR - hundefoder til overvægtige hunde og/eller steriliserede hunde. Sørg for at introducere det nye foder gradvist over 7 dage ved at blande mere og mere af det nye foder i det gamle foder. 

Når din hund bliver ældre, er vores OLDER hundefoder særligt godt. For ældre hunde er accelereret muskeltab et meget væsentligt problem, hvilket OLDER adresserer ved at give den rette ernæring til hundens muskler, led og fordøjelse. Er du i tvivl om hvilke fødevarer, din hund kan tåle og ikke tåle? Find svar i vores guide Hvad må min hund (ikke) spise?

Er du i tvivl om, hvilken blanding der vil være bedst for netop din hund? På vores produktsider, kan du læse en detaljeret beskrivelse om hvilke ingredienser, typer af proteiner og sammensætning af mineraler og essentielle fedtsyrer, der er i vores hundefoder. Er du fortsat i tvivl, kan du altid få gratis rådgivning af os. Brug vores chatfunktion eller kontaktformular. 

Ikke bare hundefoder

Vi producerer ikke hundefoder; vi producerer måltider. Måltider fyldt med ernæring, der holder blodsukkeret stabilt, og som udelukkende indeholder ingredienser, der gavner og styrker din bedste vens helbred. Ernæring er nemlig helt essentielt for hundens generelle trivsel.

Se udvalget