Hundefoder bedst i test

Køb prisvindende hundefoder fra ESSENTIAL FOODS og giv din hund det bedste foder på markedet. 

Din hund skal kun have det bedste

Prøv vores prisvindende hundefoder i dag og glæd din hund i morgen. AllAboutDogFood har testet 1400 produkter og 933 fodermærker. Her ligger vi bl.a:

 • Nr. 1 ud af 1400 produkter i kategorien “And og kylling, tørfoder”
 • Nr. 1 ud af 1400 produkter i kategorien “Vægttab”
 • Nr. 1 ud af 1400 produkter i kategorien “Tørfoder”

Elementer 17 til 24 af 22 i alt

ESSENTIAL FOODS: NÅR KUN DET BEDSTE HUNDEFODER ER GODT NOK

Mange hundefoderproducenter mener, at de har det bedste hundefoder. Men her hos ESSENTIAL FOODS så mener vi det virkelig. Vi er blevet sammenlignet med mere end 1400 produkter og 933 forskellige brands og er blevet kåret til bedst i test i flere kategorier. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvad der gør ESSENTIAL FOODS til et helt unikt brand og forstå, hvad der ligger til grund for vores testresultater.

Tilfredse kunder

Hvad er godt hundefoder?

Der er uden tvivl mange hundefoderproducenter, der mener, at de har det bedste hundefoder på markedet. Men det er ikke så ligetil at definere, hvad det bedste hundefoder er.

Det kan både være et spørgsmål om overbevisning og ikke mindst livssyn. Debatten har også været heftig inden for vores branche, hvor dyrlæger i verden igennem årene har kommet med mange forskellige anbefalinger til, hvad der er bedst for hunde. Det har blandt andet resulteret i en debat om, hvorvidt hundefoder skulle indeholde store mængder korn eller i stedet være kornfrit.

En anden ting som er afgørende for, om man har det bedste hundefoder til sin hund, er faktorer som hundens alder, race og ikke mindst aktivitetsniveau samt øvrige permanente eller midlertidige sygdomme. Vi har blandt andet udviklet hundefoder særligt til sterilliserede hunde og deres behov.

Hos ESSENTIAL FOODS har vi en meget klar filosofi der siger, at det bedste for hvalp og en hund, er at få foder, der ligger så tæt op ad hundens naturlige fødevarebehov. Den tanke gennemsyrer alt, hvad vi laver og producerer.

Herefter overlader vi det til eksperterne at udnævne, hvem der i virkeligheden har det bedste produkt på markedet. Og eksperterne er meget glade for vores produkter.

ESSENTIAL FOODS er kåret til bedst i test blandt mere end 900 brands

Vi mener det, når vi siger, at vores hundefoder er bedst i test. Selvom der laves mange test af hundefoder løbende hvert år, så er nogle test mere grundige og mere værdifulde end andre.

Hos ESSENTIAL FOODS er vi stolte over at være blevet kåret til bedst i test i flere kategorier af websitet Allaboutdogfood.co.uk.

Allaboutdogfood er et af Storbritanniens største websites inden for hundefoder.

De har i mere end 10 år indsamlet data på hundefodermærker fra hele verden. Deres mål har altid været at give hundeejere det bedste overblik over, hvad der er det sundeste hundefoder på markedet til prisen.

De vurderer de enkelte hundefoderbrands ud fra flere forskellige parametre.

De kigger blandt andet på:

 • Hundefoderet samlede sundhed og ernæringsprofil
 • Om hundefoderet indeholder mange tilsætningsstoffer
 • Om hundefoderet indeholder store mængder kød
 • Om hundefoderet har lav sandsynlighed for at udløse allergiske reaktioner
 • Om foderet har en tydelig og retvisende ingrediensliste
 • Om hundefoderet lever på til de europæiske myndigheders retningslinjer (FEDIAF)

Hundefoderets samlede ernæringsprofil

Hvert enkelt produkt i Allaboutdogfoods test får en samlet ernæringsscore, der går fra 100%. Scoren betegner hvor god og holistisk ernæringen er for hunden i det enkelte produkt, der er blevet testet. Scoren går fra 1-100. Vores produkter har scores, der for de flestes vedkommende ligger på 94%! Det er helt i top!

Hundefoderets indhold af tilsætningsstoffer

Det næste som testen kigger nærmere på, og markerer med et emblem, er om de enkelte hundefoderprodukter indeholder mange tilsætningsstoffer. Hos ESSENTIAL FOODS ønsker vi som sagt, at vores hundefoder ligger så tæt på hundens naturlige foderbehov som overhovedet muligt, hvorfor vi i alle produkter har stor fokus på ikke at bruge tilsætningsstoffer.

Hundefoderets indhold af kød

En tredje ting som der kigges på i testen er, hvor højt et kødindhold, der er i de enkelte produkter. Udover kød, som er rig på proteiner, kan kød indeholder store mængder kornprodukter og stivelse. Det er dog ikke produkter, som ligger naturligt til hunde at spise.

Hunde skal i stedet som udgangspunkt have en diæt, der består af store mængder kød.

Alle vores produkter indeholder store mængder kød. De mest kødrige produkter vi har indeholder henholdsvis 80% kød, SUPERIOR LIVING og 85% kød, THE BEGINNING. Vores øvrige produkter har typisk et kødindhold imellem 77-78%, som stadig er meget højt sammenlignet med andre produkter på markedet.

Hundefoderets links til allergiske reaktioner

En fjerde ting, som der kigges på i testen, er hvorvidt der er rapporteret om ingredienser som af dyrlæger ofte forbindes med allergiske reaktioner og andre uhensigtsmæssige tilstande fra hunde. Produkter som disse kan være for eksempel soyaprodukter og hvide samt generelt store mængder stivelse.

Hundefoderets ingrediensliste

En femte ting, som der kigges på, er hvorvidt det tydeligt fremgår af de enkelte produkters indpakning, hvor stor en andel af ingredienser der er. Kort sagt, er det nemt at se, hvad din hunds måltid rent faktisk indeholder. På vores produkter fremgår det tydeligt hvor stor en del af ingredienser der er henholdsvis animalske produkter, kulhydrater, protein, fibre, vand glucosamin og ikke mindst kcal per kg.

Hundefoder der lever op til FEDIAF’s retninglinjer

En sidste ting som der kigges på i testen, er hvorvidt hundefoderet lever op til de europæiske myndigheders retningslinjer vedrørende godt hundefoder, kaldet European Pet Food Industry Federation (FEDIAF)

Vi er kåret til bedste hundefoder i flere kategorier af Allaboutdogfood

Allaboutdogfood har i deres test i alt testet mere end 1400 produkter fra 933 forskellige brands.

Udover at alle vores produkter scorer højt i sine respektive tests, så er vi også ekstremt stolte over at være blevet kåret til de allerbedste i hele tre kategorier. Vi er kåret som nr. 1 i følgende kategorier:

 • 1 ud af 1400 i kategorien “And og kylling
 • 1 ud af 1400 i kategorien “Vægttab
 • 1 ud af 1400 i kategorien “Tørfoder”

Derudover har vi fået 8 top-10-placeringer ud af 1400 testede produkter. Vi er desuden placeret i top-5 i kategorien hvalpefoder (“Puppy small breed dry food product”)

Selvom vi er blevet kåret som bedst i test, så betyder det ikke, at vi ikke fortsat arbejder for at kunne forbedre vores foder. Vi går aldrig på kompromis med hverken kvaliteten af vores råvarer eller vores egen overbevisning, omkring hvad der udgør godt hundefoder. Vi står fast på vores overbevisning, om hvad der gør hundefoder til godt hundefoder.

Gør dit hunds måltid mere varieret: Mix vores foder med fiskeolie til hunde.

Det er ikke kun Allaboutdogfood der er glade for vore hundefoder

Det er dog ikke kun hos Allaboutdogfood, at de er glade for vores produkter. Vi er også kåret som bedst i test på sitet Doc24.dk, der er blandt de største test-sider i Danmark. Her tager vi førstepladsen foran en række øvrige veletablerede brands på det danske marked. Du kan se hele testen på denne side

Hvad gør vores hundefoder så anderledes?

Vores helt store mål siden vores grundlæggelse har altid været at sikre hunde et langt og sundt liv.

Der er i dag, efter vores mening, stadig for mange hundefoderprodukter på markedet, der primært er her for at skabe profit til ejerne bag virksomheden.

Det betyder, at både kvaliteten af råvarerne og tilberedningen af dem ikke er i top. Hos os er hunden i fokus. For din hund er og bliver hvad den spiser. Din hund har ikke godt af hverken for store mængder stivelse eller dårligt kød.

Målet med vores hundefoder er både at skabe smagfulde og lækre måltider, der mætter godt hos din hund, samt giver den alt den energi den skal bruge for at kunne leve et langt og godt liv. Og det er kernen i vores BOF-koncept.

BOF er en forkortelse for ‘Behavioural Optimizing Foods’, et koncept og en filosofi vi selv har udviklet.

Behavioral Optimizing Foods er et princip, der hylder de mange fordele ved at holde blodsukkeret stabilt hele døgnet. I ESSENTIAL FOODS, har vi opnået dette med vores måltider, der sikrer et stabilt blodsukkerniveau.

Vores høje indhold af friske proteinkilder og den lave tilberedningstemperatur på 90 grader, betyder exceptionel høj ernæringsværdi sammenlignet med andre brands. Resultatet der opnås med BOF er ganske enestående. Når der serveres ESSENTIALS, vil det påvirke din hunds mentale balance positivt.

Nogen ser store forandringer og andre noterer sig blot en mindre ændring. Men en forbedring er næsten altid observeret. Din hund vil både få mere energi og ofte blive mere rolig.

Hvert gram er nøje udvalgt fra de bedste kilder

Når vi sammensætter vores måltider, er intet overladt til tilfældighederne. 90% af vores ingredienser kommer fra den engelske natur.

I vores produkter findes nogle af de bedst kilder til protein som skotsk højlandslaks, Angus oksekød og kød fra fritgående engelske lam. Derudover findes der også sweet potates af arterne Beauregard og Jewel, samt ingefær, spinat, blåbær og æbler, blot for at nævne nogle ingredienser.

Det er afgørende for os, at godt foder, kommer fra gode ingredienser og dyr, der selv har haft det godt, imens de har været her.

En andet vigtig del af vores måltider er, at vi ikke tilsætter korn til vores produkter fordi en hunds kost ikke skal udgøres af store mængder kulhydrater, samt ikke mindst tilsætningsstoffer. Vores ingredienser skal ikke være forarbejdet. Noget af det eneste vælger at tilsætte vores måltider er taurin. Men det er vi også helt sikre på, at du ikke har noget i mod som hundeejer.

Taurin er en aminosyre, som dannes i galden hos både mennesker og dyr. Taurin medvirker blandt andet til at modvirke hjertesygdommen DCM, der gør det sværere for hundens hjerte at pumpe blod rundt i kroppen.

Sammenlign dit nuværende hundefodermærke før du køber hos os

Vi vil altid anbefale dig at sammenligne dit nuværende fodermærke med vores eget eller andre, inden du vælger et nyt fodermærke.

Det er afgørende, at du vælger et fodermærke og et produkt, som er udviklet til din type hund, alt efter om du har en hvalp, en hund i sin bedste alder eller en seniorhund. Andre ting der er vigtige er, hvorfor en race og ikke mindst hvorfor et liv din hund har. Der er f.eks. forskel på behovet for Golden Retrievers, jagthunde og rotweilere

Hvis din hund er meget aktiv eller måske overvægtig, eller har allergiske reaktioner, er det afgørende, at du finder det bedste foder, hvis din hund skal have et langt og sundt liv. Og det skal den!

Mere end 50.000 hunde får hver dag glæde af vores hundefoder

Det er ikke kun brugerne på Allaboutdogfood, der er glade for os. Det samme er vores kunder rundt om i hele Europa. Vi har en score på 4.9 ud af 5 på Trustpilot.dk, hvilket er svært at få meget bedre.

Mere end 50.000 glade hunde spiser hver dag vores hundefoder – og stadigt flere kommer til for hver dag der går. Det er i virkeligheden den bedste test, vi kan komme i tanke om.

ESSENTIAL FOODS er meget mere end ’bare’ hundefoder

For os er det ikke nok ’bare’ at lave gode måltider til vores bedste ven. Vores fokus har aldrig være på penge, men i stedet på at skabe de bedste forudsætninger for at hunde kan få et godt liv. Derfor har vi startet et omfattende velgørenheds-program, hvor vi hvert år støtter en række gode initiativer indenfor branchen.

Hvis du ønsker, vi skal støtte netop dit projekt, er du velkommen til at kontakte os. Nogle af de projekter vi har været med til at støtte har blandt andet inkluderet projekter, der skulle hjælpe gadehunde, samt projekter for at redde truede dyr samt vores truede vores natur.

Undersøg om du giver din hund de rigtige fødevarer

Vi får løbende mange henvendelser fra både nye og rutinerede hundeejere omkring, hvad der er godt at fodre sin hund eller sin hvalp med.

Og der er mange myter derude. Derfor har vi lavet en guide der kort og præcist bekræfter de værste og mest udbredte myter derude. Vores liste indeholder mere end 60 typiske fødevarer, som man enten godt kan eller slet ikke kan fodre sin hund med. Du kan se den fulde liste på denne side.

Altid 3 dages levering og 100% tilfredshedsgaranti

Udover at vi ønsker at kunne give vores kunder de absolut bedste produkter til prisen, så vægter vi også god service utroligt højt. Bare fordi man er en online virksomhed, så er service stadig det, der skal adskille os for vores konkurrenter.

Derfor tilbyder vi altid maksimalt 3 dages levering på alle vores ordrer. Så du skal ikke gå og vente længe på at modtage vores lækre måltider. Derudover tilbyder vi også fuld tilfredshedsgaranti, så hvis din hund ikke reagerer positivt på vores foder, eller ikke kan lide det, så kommer vi selv og henter foderet igen, og du kan få dine penge tilbage.

Det er dog de færreste hunde, der ikke kan lide vores foder, så vi tør godt at lægge hovedet på bloggen og garantere, at din hund med stor sandsynlighed bliver utrolig glad for vores lækre måltider.